Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi v tem šolskem letu bomo sodelovali v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane in ga izvedemo tretji petek v novembru. Ta dan bomo poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja ter pomena zajtrkovanja. Vse sestavine za zajtrk, ki ga sestavljajo črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko, bodo iz lokalnega okolja, to pomeni iz naše občine.

Cilj projekta je vplivati na izboljšanje odnosa do hrane, njene pridelave, varovanje okolja in zdravja ljudi. Sredstva za izvedbo zagotovi ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.  Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Spletna stran projekta: Tradicionalni slovenski zajtrk

Veščine

Objavljeno

21. julija, 2021

Dostopnost