jedilnik

Odjava šolske malice in kosila: 277 01 27 (Jana Podjed), e-pošta prehrana@os-naklo.si ali preko eAsistenta.
Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se ga odjavi do 8.00 istega dne.

 

 

Kaj bomo jedli od 26.2 do 1. marca 2024?

DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

26.2.

GRAHAM KRUH (1)

ABC NAMAZ (3,7)

KISLO ZELJE

 BEZGOV ČAJ

POLNOZRNAT RIŽ

PURANJI TRAKCI V SMETANOVI OMAKI (7)

MEŠANA SOLATA (ZELENA, RADIČ, KORUZA)

PISANI KRUH (1)

SEZONSKO SADJE

TOREK

27.2.

OVSENI MEŠANI KRUH (1)

SIRNI KROŽNIK

KISLA PAPRIKA/ KUMARICE

SADNI NESLADKANI ČAJ

PIŠČANČJI ZREZEK V SEZAMOVEM OVOJU (1,3,11)

DUŠENA KREMNA AJDOVA KAŠA Z ZIMSKO ZELENJAVO (9)

KITAJSKO ZELJE Z OLJČNIM OLJEM

BANANA
SREDA
28.2.

MLEČNI RIŽ (7)

ČOKOLADNI POSIP (8)

SHEMA SADJA

BUJTA REPA S PROSENO KAŠO IN SVINJINO (9)

PIRIN KRUH (1)

RIŽEV NARASTEK S SUHIMI BRUSNICAMI (1,3,7)

KAKI
ČETRTEK
29.2.

SEZAMOVA ŠTRUČKA

AVOKADO

BELA KAVA

 

KOSTNA JUHA (1,9)

TUNINI POLPETI Z OVSENIMI KOSMIČI (3,7)

KROMPIRJEVA SOLATA Z ZELJEM

 

BIO JOGURT GOZDNI SADEŽI

PETEK
1.3.

 

 

 

Brezmesni dan

PISANI KRUH (1)

ČOKOLADNI NAMAZ Z LEŠNIKI (7,8)

MLEKO (7)

 

AJDOVA JUHA Z ZELENJAVO (1,3)

SLANI SIROVI ŠTRULKJI S PREPRAŽENIMI DROBTINAMI (1,3,7)

RDEČA PESA

PIRINI KEKSI (1)

KIVI

 

 

LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla /  živila lokalnih pridelovalcev.

Izbrana kakovost je označena s kratico (IK). Shema šolskega sadja in zelenjave s: SHEMA SADJA.

Otrokom ob kosilu nudimo vodo/sok.

V kuhinji šole, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh

Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.

OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH

(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.

Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra

 

Dostopnost