Kulturna šola

Ob koncu šolskega leta 2017/18 smo ponovno prejeli naziv kulturna šola, ki ga bomo ponosno nosili naslednjih pet let, vse do konca avgusta 2023.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti projekt Kulturna šola izvaja, da bi spodbujal kulturno vzgojo, omogočal ustvarjalnost mladih na raznolikih umetnostnih področjih, podpiral kakovostne dosežke, skrbel za izobraževanje mentorjev in podpiral šole kot žarišča kulturnega dogajanja v svojih lokalnih okoljih.

 Na naši šoli vsako leto deluje okrog 50 krožkov ali dejavnosti, povezanih s kulturo. 35 skupin ali posameznikov je v zadnjih treh letih dobilo priznanje na regijski ali državni ravni. V zadnjih treh letih smo pripravili okrog dvesto kulturnih prireditev/vsebin, kar pomeni, da v povprečju vsak teden pripravimo eno. Prireditve pripravljamo ne samo za šolo, temveč tudi za občino Naklo. Mislimo, da smo zelo povezani s krajem in da s svojim delovanjem veliko naredimo za kulturno podobo naše občine.

Posebna komisija za podelitev naziva kulturna šola 2018 je našo šolo prepoznala še kot posebej uspešno in zaupanja vredno institucijo, ki kulturi in kulturni vzgoji posveča izjemno pozornost, zato nam je podelila naziv kulturne šole med velikimi šolami leta 2018.4. oktobra smo s krajšim kulturnim programom slavnostno razvili zastavo za kulturno šolo.

BRAVO!BODI KULTUREN, KER KDOR JE KULTUREN, JE KUL!

Dostopnost