JEDILNIK V VRTCU

Kaj bomo jedli v vrtcu od 5.  februarja –  1. marca 2024?

 

 

1. Starostna skupina

Kaj bomo jedli od 26.2 do 1. marca 2024?

DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

26.2.

GRAHAM KRUH (1)

ČIČERIKIN NAMAZ (3,7)

PARADIŽNIK

Sadni krožnik

BISTRA KOKOŠJA JUHA S KRPICAMI (1,9)

RIZI BIZI

PURANJI TRAKCI V SMETANOVI OMAKI (7)

MEŠANA SOLATA (ZELENA, RADIČ, KORUZA)

PISANI KRUH (1)

SEZONSKO SADJE

TOREK

27.2.

OVSENI MEŠANI KRUH (1)

SIRNI KROŽNIK

KISLA PAPRIKA/ KUMARICE

Zelenjavni  krožnik

CVETAČNA JUHA (1)

PIŠČANČJE KOCKE V NARAVNI OMAKI (1,3,11)

DUŠENA KREMNA AJDOVA KAŠA Z ZIMSKO ZELENJAVO (9)

KITAJSKO ZELJE Z OLJČNIM OLJEM

BANANA
SREDA
28.2.

MLEČNI RIŽ (7)

DUŠENA JABOLKA, ZELIŠČNI ČAJ

Sadni krožnik

BUJTA REPA S PROSENO KAŠO IN TELETINO (9)

PIRIN KRUH (1)

BABIČINO PECIVO (1,3,7)

KAKI
ČETRTEK
29.2.

EKO PIRIN KRUH

NAMAZ IZ AVOKADA

OTROŠKI ČAJ

Sadni krožnik

TUNINI POLPETI Z OVSENIMI KOSMIČI (3,7)

PIRE KROMPIR (3,7)

RDEČA PESA

BIO KEFIR GOZNI SADEŽI (7)

PETEK
1.3.

 

Brezmesni dan

PISANI KRUH (1)

DOMAČ ČOKOLADNI NAMAZ (7,8)

MLEKO (7)

Sadni krožnik

FIŽOLOVA JUHA Z RIBANO KAŠO (1,3)

SLANI SIROVI ŠTRULKJI S PREPRAŽENIMI DROBTINAMI (1,3,7)

BELO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

PIRINI KEKSI (1)

KIVI

2. Starostna skupina

Kaj bomo jedli od 26.2 do 1. marca 2024?

DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

26.2.

GRAHAM KRUH (1)

ČIČERIKIN NAMAZ (3,7)

KISLO ZELJE

Sadni krožnik

BISTRA KOKOŠJA JUHA S KRPICAMI (1,9)

RIZI BIZI

PURANJI TRAKCI V SMETANOVI OMAKI (7)

MEŠANA SOLATA (ZELENA, RADIČ, KORUZA)

PISANI KRUH (1)

SEZONSKO SADJE

TOREK

27.2.

OVSENI MEŠANI KRUH (1)

SIRNI KROŽNIK

KISLA PAPRIKA/ KUMARICE

Zelenjavni  krožnik

CVETAČNA JUHA (1)

PIŠČANČJI ZREZEK V SEZAMOVEM OVOJU (1,3,11)

DUŠENA KREMNA AJDOVA KAŠA Z ZIMSKO ZELENJAVO (9)

KITAJSKO ZELJE Z OLJČNIM OLJEM

BANANA
SREDA
28.2.

MLEČNI RIŽ (7)

DUŠENA JABOLKA

ZELIŠČNI ČAJ

Sadni krožnik

BUJTA REPA S PROSENO KAŠO IN SVINJINO (9)

PIRIN KRUH (1)

BABIČINO PECIVO (1,3,7)

KAKI
ČETRTEK
29.2.

EKO PIRIN KRUH

NAMAZ IZ AVOKADA

OTROŠKI ČAJ

Sadni krožnik

TUNINI POLPETI Z OVSENIMI KOSMIČI (3,7)

PIRE KROMPIR (3,7)

RDEČA PESA

BIO KEFIR GOZNI SADEŽI (7)

PETEK
1.3.

 

 

 

 

 

Brezmesni dan

PISANI KRUH (1)

DOMAČ ČOKOLADNI NAMAZ (7,8)

MLEKO (7)

Sadni krožnik

FIŽOLOVA JUHA Z RIBANO KAŠO (1,3)

SLANI SIROVI ŠTRULKJI S PREPRAŽENIMI DROBTINAMI (1,3,7)

BELO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

PIRINI KEKSI (1)

KIVI

VES ČAS BIVANJA V VRTCU IMAJO OTROCI NA VOLJO vodo, limonado, zeliščne in sadne čaje.

DOPOLDANSKA MALICA- Sadno/ zelenjavni krožnik sestavljajo mešano sveže sadje (jabolka, hruške, banane, grenivke, pomaranče, mandarine, ananas, klementine, kaki, kivi, ananas), mešana sveža ali vložena zelenjava (korenček, kolerabica, list zelene solate, korenje, olive, kumare, paprika, paradižnik, kislo zelje, kisla repa), ki se prilagaja sezonsko z upoštevanjem razpoložljivosti sadja. Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti in razpoložljivosti. V zimskem času tudi suho sadje (suhe slive, marelice, jabolka, hruške, rozine, brusnice).

LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla /  živila lokalnih pridelovalcev. Izbrana kakovost je označena s kratico (IK).

V kuhinji vrtca, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh.

Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.

 

OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH

(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.

Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra

Dostopnost