JEDILNIK V VRTCU
Kaj bomo jedli v vrtcu meseca aprila 2025?
KAJ BOMO JEDLI OD 21.4.2025 DO 25.4.2025 | ||||
ZAJTRK | DOP. MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PONEDELJEK 21.4.
|
VELIKONOČNI PONEDELJEK
|
|||
TOREK 22.4.
|
GRAHAM KRUH (1:pšenica) KUHANA ŠUNKA SVEŽA KUMARA ČAJ |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
KROMPIRJEV GOLAŽ Z AJDOVO KAŠO IN MLADO GOVEDINO (1: pšenica) BISKVITNO PECIVO S SKUTO IN PEHTRANOM (1: pšenica,3,7) KOMPOT |
JAGODE
|
SREDA 23.4.
|
MOČNIK IZ ČRNE MOKE (1:pšenica, 3,7) CIMETOV POSIP ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
NOVOZELANDSKI REPAK V HRUSTLJAVI SKORJICI (1:pšenica,3,4) PIRE KROMPIR (7) ŠPINAČA (7) |
SLANI KIFELJC (1,7) KIVI |
ČETRTEK 24.4. |
SIROVA ŠTRUČKA (1:pšenica, 7) POLIČARJEV JOGURT (7) |
SADNI KROŽNIK
|
LEČINA JUHA GOVEJI ZREZKI V NARAVNI OMAKI RIZI BIZI RADIČ S KROMPIRJEM |
BELO GROZDJE OREŠČKI (8) |
PETEK 25.4. Brezmesni dan |
EKOLOŠKI POLNOZRNAT KRUH (1:pšenica) UMEŠANA JAJCA Z DROBNJAKOM (3) ČAJ |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
SKUTINI TORTELINI (1: pšenica,3,7) PARADIŽNIKOVA OMAKA Z BAZILIKO ZELJE V SOLATI Z OLIVNIM OLJEM |
GRISINI S SEZAMOM (1) ANANAS |
KAJ BOMO JEDLI OD 28.4.2025 DO 2.5.2025 | ||||
ZAJTRK | DOP. MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PONEDELJEK 28.4. |
EKO POLNOZRNAT KRUH (1:pšenica) RIBE Z ZELENJAVO (4) ČAJ
|
SADNI KROŽNIK
|
CVETAČNA JUHA (7) PIŠČANČJI PAPRIKAŠ DOMAČI ZDROBOVI SVALJKI (1,3,7) RDEČA PESA
|
PAPRIKA PIŠKOTI OTROŠKO VESELJE (1: pšenica) |
TOREK 29.4.
|
EKOLOŠKO MLEKO (7) KORUZNI KOSMIČI SUHE BRUSNICE (12) |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
BORANJA KROMPIR V KOSIH ZELJE V SOLATI
|
BANANA |
SREDA 30.4.
|
KROMPIRJEV KRUH (1:pšenica) DOMAČA PAŠTETA (7) OLIVE ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
BUČNA JUHA S STRTIMI BUČNIMI SEMENI (7) TESTENINE S SKUTO IN LEŠNIKI (1: pšenica,3,7, 8: lešniki) KOMPOT IZ HRUŠK |
JABOLKO POLNOZRNAT GRISIN (1: pšenica) |
ČETRTEK 1.5. |
PROST DAN
|
|||
PETEK 2.5. Brezmesni dan
|
PROST DAN
|
Kaj bomo jedli v vrtcu meseca maja 2025?
KAJ BOMO JEDLI OD 5.5.2025 DO 9.5.2025 |
||||
|
ZAJTRK |
DOP. MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA |
PONEDELJEK 5.5. |
AJDOV KRUH (1:pšenica) PIŠČANČJA PRSA, RDEČA PAPRIKA ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
KOSTNA JUHA (9) MEŠANICA RIŽA Z ZELENJAVO IN PIŠČANČJIM MESOM MEŠANA SOLATA (ZELENA, ZELJE) |
PROBIOTIČNI JOGURT (7)
|
TOREK 6.5. |
MAKOVA ŠTRUČKA Z MANJ SOLI (1: Ppšenica,3,7) SUHE BRUSNICE (12) BELA KAVA (7)
|
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
ZDROBOVA JUHA S CVETAČO (1:pšenica) SVINJSKA PEČENKA PRAŽEN KROMPIR EKO MASLENA ZELENJAVA (cvetača, brokoli. korenje) |
JAGODE RIŽEVI VAFLJI (7,11) |
SREDA 7.5. |
EKOLOŠKI ČRNI KRUH (1: pšenica) ČIČERIKIN NAMAZ (7) ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
TELEČJA OBARA Z ZELENJAVO KRUH (1: pšenica) ČOKO JABOLČNE KOCKE (1:pira, 3,7,8: orehi) ZELIŠČNI NAPITEK
|
PARADIŽNIK POLIČARJEV MLADI SIR (7) |
ČETRTEK 8.5. |
KROMPIRJEV KRUH (1: pšenica) KORENČKOV NAMAZ POPEČENI ŠPARGLJI ČAJ |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
POROVA JUHA (9) FILE MORSKEGA LISTA PO DUNAJSKO (1:pšenica ,3,4) TESTENINE Z ZELENJAVO
|
POLNOZRNATI GRISINI (1:pšenica) JABOLKO |
PETEK 9.5. Brezmesni dan |
MLEČNI RIŽ Z EKOLOŠKIM MLEKOM (7) SUHI KRHLJI JABOLK (12)
|
SADNI KROŽNIK
|
ZELENJAVNI POLPETI (1:pšenica, 3, 7) POLENTA ZELENA SOLATA Z MLADO ŠPINAČO IN MOCARELO (7) LIMONADA |
POLNOZRNATA ŠTRUČKA (1) ANANAS
|
KAJ BOMO JEDLI OD 12.5.2025 DO 16.5.2025 |
||||
|
ZAJTRK |
DOP. MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA |
PONEDELJEK 12.5. |
KROMPIRJEV KRUH (1:pšenica) TUNIN NAMAZ (4,7) REZINA SVEŽE KUMARE ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
TELEČJI RAGU POLNOZRNATE TESTENINE (1:pšenica) ZELJNATA SOLATA S ČIČERIKO |
BANANA |
TOREK 13.5. |
BIO PIRIN ZDROB NA MLEKU (1:pšenica,7) ZLATE ROZINE (12) |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
GOVEJA JUHA Z ZAKUHO (1: pšenica) PEČEN PIŠČANČJI MEDALJON EKOLOŠKI BULGUR Z ZELENJAVO (1) PARADIŽNIKOVA SOLATA BUČNIM OLJEM |
BELO GROZDJE |
SREDA 14.5. |
EKO KORENČKOV KRUH HUMUS S PEČENO BUČO (7) KUMARICE ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
KROMPIRJEVA ENOLONČNICA (9) NARASTEK IZ PROSENE KAŠE (1:pšenica, 3,7) DUŠENA JABOLKA
|
KORENČKOVE PALČKE PREPEČENEC (1:pšenica) |
ČETRTEK 15.5. |
KORUZNI KRUH (1: pšenica) EKOLOŠKA MALININA MARMELADA (12) KISLA SMETANA (7) ČAJ |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
PREŽGANKA (3) PEČEN KROMPIR S KORENJEM PEČEN FILE OSLIČA DUŠENA ZELENJAVA |
PIRINO PECIVO (1) MARELICE |
PETEK 16.5. Brezmesni dan |
ČRNI KRUH (1) AVOKADOV NAMAZ (7) RDEČA PEČENA PAPRIKA ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
FIŽOLOVA JUHA (1:pšenica, 9) KREMNA RIŽOTA S ŠPARGLJI (7) RDEČA PESA
|
SADNA SKUTA (7) |
KAJ BOMO JEDLI OD 19.5.2025 DO 23.5.2025 |
||||
|
ZAJTRK |
DOP. MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA |
PONEDELJEK 19.5. |
ZRNAT KRUH Z MANJ SOLI (1:pšenica) SKUŠA V OLJU (4) KOLOBARJI KORENJA ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
BROKOLIJEVA JUHA PEČENI PURANJI ZREZKI V NARAVNI OMAKI ZELJNE KRPICE PARADIŽNIKOVA SOLATA Z BUČNIM OLJEM
|
NAVADNI JOGURT (7) MED |
TOREK 20.5 |
MOČNIK NA EKOLOŠKEM MLEKU IZ ČRNE MOKE (1:pšenica,7)
|
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI (1:pšenica) PIRE IZ KROMPIRJA IN EKOLOŠKE CVETAČE ZELENA SOLATA Z OLIVNIM OLJEM |
PREPEČENEC (1) ČEŠNJEV PARADIŽNIK |
SREDA 21.5. |
KRUH S SEMENI (1:pšenica) KUHAN PRŠUT SVEŽA KUMARA ČAJ
|
SADNI KROŽNIK
|
AJDOVA KAŠA Z ZELENJAVO PIŠČANČJE NABODALO ŠOBSKA ZELENJAVA |
PIŠKOTI OTROŠKO VESELJE (1,3,7,11) JAGODE |
ČETRTEK 22.5. |
EKOLOŠKO ČRNO PECIVO S POSIPOM (1:pšenica) LOKALNO MLEKO (7) BOROVNICE |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
KOLERABINA JUHA Z REZANCI (1:pšenica) NOVOZELANDCKI REPAK V HRUSTLJAVI SKORJICI (1,4,7) KUMARE V SOLATI S KROMPIRJEM IN EKOLOŠKIM JOGURTOVIM PRELIVOM (7)
|
POLNOZRNATI GRISINI (1:pšenica) RDEČA PAPRIKA
|
PETEK 23.5. Brezmesni dan |
EKO POLNOZRNAT KRUH (1:pšenica) JAJČNI NAMAZ (3) POPEČENI ŠPARGLJI ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
RIČET S SLADKIM KROMPIRJEM (1:pšenica) EKO KRUH (1:pšenica) SLADOLED (7) |
JABOLKO |
KAJ BOMO JEDLI OD 26.5.2025 DO 30.5.2025 |
||||
|
ZAJTRK |
DOP. MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA |
PONEDELJEK 26.5. |
EKO GRAHAM KRUH (1:pšenica) NAMAZ IZ BELEGA FIŽOLA (7) KUMARICE ČAJ
|
SADNI KROŽNIK
|
CVETAČNA JUHA Z JUŠNIMI KROGLICAMI (1:pšenica) TELEČJA RIŽOTA NARIBAN SIR (7) PARADIŽNIKOVA SOLATA Z BUČNIM OLJEM |
HRUŠKE GRISINI S SEZAMOM 1:pšenica)
|
TOREK 27.5.
|
KORUZNI ŽGANCI Z EKOLOŠKIM MLEKOM (laktoza)
|
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
KREMNO ŠPARGLJEVA JUHA (9) PIŠČANČJI KANELONI (1:pšenica,3,7) KROMPIRJEVA SOLATA S POROM |
MALINE INDIJSKI OREŠČKI (8) |
SREDA 28.5.
|
ČRNI KRUH (1:pšenica) SIRNI KROŽNIK (7) OLIVE ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
LEČINA ENOLONČNICA S KLOBASO Z MANJ SOLI (9) POHORSKA OMLETA (1: pšenica,3,7) |
KOLERABICA NESLANI KREKERJI (1:pšenica)
|
ČETRTEK 29.5. |
RŽENI KRUH (1:pšenica) MESNO ZELENJAVNI NAMAZ (7) REDKVICA ČAJ |
ZELENJAVNI KROŽNIK
|
KOKOŠJA JUHA Z ZAKUHO (1:pšenica) TUNINA PITA ZELJNATA SOLATA S KORENČKOM |
BANANA |
PETEK 30.5. Brezmesni dan |
BIO OVSENI KRUH (1:pšenica) UMEŠANA JAJCA Z DROBNJAKOM (3) ČAJ |
SADNI KROŽNIK
|
PARADIŽNIKOVA JUHA SLANI SKUTINI ŠTRUKLJI (1,3,7) ŠPARGLJI V OMAKI ZELENA SOLATA Z RUKOLO |
ZELENJAVNI KROŽNIK (PAPRIKA, PARADIŽNIK) POLBEL KRUHEK (1) |
VES ČAS BIVANJA V VRTCU IMAJO OTROCI NA VOLJO vodo, sok, zeliščne ali sadne čaje.
DOPOLDANSKA MALICA- Sadno/ zelenjavni krožnik sestavljajo mešano sveže sadje (jabolka, hruške, banane, grenivke, pomaranče, mandarine, ananas, klementine, kaki, kivi, ananas), mešana sveža ali vložena zelenjava (korenček, kolerabica, list zelene solate, korenje, olive, kumare, paprika, paradižnik, kislo zelje, kisla repa), ki se prilagaja sezonsko z upoštevanjem razpoložljivosti sadja. Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti in razpoložljivosti. V zimskem času tudi suho sadje (suhe slive, marelice, jabolka, hruške, rozine, brusnice).
LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla / živila lokalnih pridelovalcev.
V kuhinji vrtca, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh. (označena v oklepaju)
Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.
OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH
(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.
Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra