Svet je eden – manifest za nesovražno komunikacijo

l

26. marca, 2024

V sklopu Programa usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanja in
promocije naravoslovnih in tehniških poklicev so na naši šoli organizirane delavnice za 5. in 6. razred.
Do sedaj smo že imeli dve delavnici, nestrpno čakamo na tretjo.

Na prvi delavnici smo spoznavali spletni bonton in pravila lepega vedenja na spletu ter se z novim znanjem preizkusili v spletnem kvizu Quizizz. Na drugi delavnici smo ponovili znanje o spletnem bontonu in pravilnem obnašanju na spletu s pomočjo kviza Kahoot!. Nato smo spoznali QR kode. Izvedeli smo nekaj o zgodovini in uporabi teh kod, jih preizkusili in jih nato še sami izdelali za sošolce. Na koncu delavnice pa smo se podali na pravi lov za QR kodami, ki so skrivale
zanimive naloge. Delavnice so nam zelo všeč, saj se zabavamo in se hkrati tudi veliko novega naučimo, zato komaj čakamo, da vidimo, kaj vse se bomo še naučili.

Hristina Jovanova in Kristina Savernik, 6. a

Izvedbo projekta sofinancira:

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost