Sladka nemščina

l

24. marca, 2024

Učenci, ki obiskujemo neobvezni in obvezni izbirni predmet nemščina, smo se 23.3. 2024, odpravili v čokoladnico Zotter, ki se nahaja v bližini mesta Graz, na štajerskih gričih. Ogled tovarne se je začel  pokušino kakavovih zrn iz različnih držav. Zrna so bila grenka, ampak skoraj večino učencev je zanimal okus. Čakal nas je še del s čokoladami in toplimi napitki. Po sladkem ogledu tovarne nas je čakala trgovina s izdelki. Za konec smo prosti čas izkoristili zunaj. Ogledali smo si živalski vrt in obiskali različna igrala. Poskusili smo tudi vožnjo po toboganu. Za konec smo se sprehodili mimo pokopališča čokolad. Pot nazaj je bila prijetna. Ker smo bili učenci zelo pridni, smo se ustavili v McDonald’su. Po hitrem počitku smo se odpravili proti šoli. Na poti nas je ujela nevihta in na avtobusni postaji pri šoli smo bili vsi premočeni. Ogled je bil enkraten in učenci se bomo drugo leto zagotovo spet prijavili na nemščino. Pohvala gre tudi učiteljicam, ki so se izredno potrudile za izlet.

Besedilo in fotografije: Ajda Rapić 6.a, Vesna Kosem 6.c

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost