Rezultati šolskega tekmovanja iz znanja angleščine za 7. razred

l

28. februarja, 2024

Sedmošolci so se tudi letos preizkusili na tekmovanju iz znanja angleščine, ki je drugačno od ostalih tekmovanj, saj morajo v dvojicah ali manjših skupinah napisati scenarij in posneti film na določeno temo. Letos je bila tema United we stand, divided we fall. Tekmovalci so morali razmisliti o solidarnosti, sodelovanju, vzajemni pomoči in življenju v skupnosti. Izdelki tekmovalcev prikazujejo pomen medsebojnega sodelovanja in prednosti le-tega ter težave, s katerimi se soočamo, ko delujemo nepovezano.

Na šolskem tekmovanju so sodelovale 4 skupine, ki so pripravile res odlične filme. Uvrstitev na državno tekmovanje je uspela trem skupinam, in sicer se na državno tekmovanje uvrsti iz vsakega 7. razreda ena skupina. 7. a bodo zastopale Alma Tirović, Živa Starič, Eva Jeglič, Eva Jeraj in Neja Knavs. V 7. b so film posneli Asija Čekić, Ajna Čekić, Liu Voga, Ivana Kosec in Anže Hvasti. Skupino iz 7. c pa sestavljajo Tilen Jelar, Tilen Šparovec in Anže Rebolj.

Vsem tekmovalcem na šolskem tekmovanju se mentorici zahvaljujeva za dobre izdelke, uvrščenim na državno tekmovanje pa želiva veliko uspeha in čim boljšo uvrstitev.

mentorici Katja Marenk in mag. Vera Stoilov Spasova

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost