Kdo je razbil vrč?

l

27. februarja, 2024

Učenci osmih in devetih razredov smo se v ponedeljek, 26. 2. 2024, odpravili v Ljubljano obiskat Hišo Evropske unije, semeniško knjižnico in SNG Drama.
V Hiši Evropske unije smo imeli krajše predavanje o nastanku, pomenu EU in njeni vlogi na naše vsakdanje življenje.
V multimedijskem centru Hiše EU smo rešili učni list na temo Slovenije in republike/politike.

Osmošolci smo najprej zavili v Semeniško knjižnico, ki je ena najbolje ohranjenih baročnih knjižnic v Evropi. Vodička nam je poleg izjemno starih knjig predstavila še likovno opremo prostora, stare globuse in latinske napise. 
V SNG Drama smo si ogledali predstavo Razbiti vrč. Trajala je 2 uri, uprizorjeno je bilo dogajanje na
sodišču, kjer so ugotavljali, kdo je razbil vrč.

Besedilo: Lucija Izabela Šolar, 9. a

Fotografije: Lucija Izabela Šolar, 9. a, Neža Zupan, 8. b., in Aleksej Arsovski, 8. c

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost