Novoletna prireditev – PŠ Podbrezje

l

14. decembra, 2023

Leto 2023 se počasi izteka in prišel je čas, da ga v slovo pozdravimo s prireditvijo. V Podbrezjah smo zato vsem, ki so nam bili pripravljeni prisluhniti, pričarali prazničen večer.

December je mesec številnih praznovanj, med drugimi praznuje tudi naša država Slovenija. 26. decembra obeležujemo dan samostojnosti in enotnosti, zato so učenci na prireditvi s ponosom zapeli slovensko himno in našo državo pozdravili s čudovitimi verzi.

Na prireditvi pa seveda ni manjkalo praznično obarvanih besed, plesa, petja, igranja na inštrumente, podajanja receptov za lepši dan in dobro voljo, pa tudi čaranja. To je bilo zagotovo nekaj posebnega.

Učenci so z velikim ponosom nastopili pred starši in drugimi obiskovalci, jih vsaj za trenutek odvrnili od vsakdanjih skrbi in jim pričarali nasmeh na obraz.

Učenci in zaposleni tudi vam iz srca želimo,

da v letu 2024

najdete tiste drobne poti,

ki vodijo od srca do srca.

In tiste, ki peljejo k uspehu,

sreči, zdravju in zadovoljstvu.

učitelji PŠ Podbrezje

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost