Na kmetiji pri Manci

l

16. novembra, 2023

Učenci 2. a- in 2. b-razreda smo se v četrtek, 9. 11. 2023, odpravili na prav poseben obisk – na kmetijo k učenki Manci. Pričakali so nas mladi mucki, ki so se radi pockrljali v naših naročjih. Vsi bi jih z veseljem vzeli domov, a imajo na kmetiji posebno nalogo – lovijo miške in s tem skrbijo, da se ne razmnožijo preveč.

Starša sta nam razkazala celo kmetijo. Predstavila sta nam različne stroje in orodja, o katerih smo se ravno učili pri spoznavanju okolja. Imajo jih veliko in z njimi obdelujejo njive in vrt. V hlevu pa smo pozdravili krave, bike in teličke.

Medtem, ko so otroci lovili mucke, je Mančina mamica za nas pripravila pravo pojedino: slastno potico in marmorni kolač iz domačih sestavin, zraven pa kozarček svežega mleka. Kljub temu, da smo bili ravno po malici, se takim dobrotam nismo mogli upreti. Manci in njeni družini se najlepše zahvaljujemo za povabilo in jim želimo uspešno kmetovanje.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost