Šolsko tekmovanje iz logike

l

13. oktobra, 2023

Šolsko tekmovanje iz logike je bilo v četrtek, 28. 9. 2023.

Bronasto priznanje so osvojili naslednji učenci:

4. razred

Andraž Rožman, Maj Zakrajšek, Bine Jazbec Beširević, Mark Babič in Erazem Ekar

5. razred

Lenart Rožman, Zala Jelar, Ula Kokol, Lucija Jošt, Brina Lovšin, Timotej Bajd, Tinkara Jošt, Mia Laketić, Lan Kocjan, Matic Falle, Zoja Tanšek, Naja Šeruga, Ava Košec, Danaja Švegelj, Mana Kovač, Oskar Marinšek in Nace Žiberna

6. razred

Sara Benedičič, Maša Prevodnik in Miša Lan

7. razred

Anže Hvasti, Eva Jeglič, Asija Čekić, Ajna Čekić, Tilen Jelar

Priznanje za sodelovanje iz logike so osvojili:

8. razred

Eva Vrtač, Emilija Koštrun, Luka Atanasov, Oskar Šavs

9. razred

Elizabeta Plut, Maša Kavčič Rozman, Karolina Jere

Na državno tekmovanje za 7. razrede in področno tekmovanje za 8. in 9. razrede, ki bo v soboto, 21. 10. 2023, so se uvrstili:

Anže Hvasti, Eva Jeglič, Eva Vrtač, Elizabeta Plut, Maša Kavčič Rozman, Karolina Jere

                                                                                              Mentorica:

                                                                                               Tihana Smolej

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost