Drugošolci v živalskem vrtu

l

12. septembra, 2023

V sredo, 6. 9. 2023, smo drugošolci lep sončen dan izkoristili za obisk živalskega vrta.

Ogled smo pričeli pri sajmirih – opicah, ki so nas spomnile na Pikinega Ficka. Malo dlje smo se zadržali tudi pri šimpanzih in iz njihovega vedenja skušali razbrati, kako se počutijo. Pozdravili smo medveda, volkove, opazovali tigra in leoparda pri počitku… Slonica Ganga nas je zabavala z dvigovanjem drevesnega debla, njeno pozornost pa smo skušalil pridobiti s petjem pesmice En mali slonček.

Malicali smo ob igralih sredi živalskega vrta, po malici so učenci pokukali še v hiško inkubator in opazovali žirafi.

Po malici smo z navdušenjem opazovali hranjenje morskih levov, nato smo se sprehodili mimo surikat, pelikanov, kengurujev in v mini živalskem vrtu božali vietnamske prašičke in kozice.

Za konec smo še nekaj minut preživeli v hiši s terariji in na igralih ter se za zaključek posladkali s sladoledom. Zadovoljni in prijetno utrujeni smo se z avtobusom vrnili domov.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost