Župan sprejel devetletne odličnjake

l

16. junija, 2023

Župan Občine Naklo Ivan Meglič je tudi letos sprejel devetošolce in devetošolke, ki so bili vseh devet let šolanja odlični.

Ob pohvali za izjemen dosežek se jim je zahvalil za trdo delo in jim zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Izrazil je željo, da naj ne pozabijo, od kod prihajajo, in naj se radi vračajo v domačo občino. Enako je veliko zadovoljstvo nad številčnostjo in uspešnostjo generacije izrazil ravnatelj Milan Bohinec.

Devetletni odličnjaki:

9. a: Suzana Rutar, Nika Urbanc Likar, Katja Skodlar, Jakob Križaj

9. b: Eva Eržen, Julija Jelenc, Neža Jelenc, Uršula Jelenc,Žana Lunar, Julija Plut, Pavla Poklukar, Estera Perko, Pia Trampuž

9. c: Tjaša Kuzmič, Blaža Pajntar, Rachel Markič, Rafael Uranič.

Vsa štiri leta so jih vodile razredničarke: Tina Žagar Pernar, Katja Marenk in mag. Špela Eržen.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost