Ravnatelj sprejel prejemnike zlatih priznanj

l

12. junija, 2023

Tradicionalno srečanje ravnatelja Milana Bohinca z učenci in učenkami, ki so prejeli zlato priznanje, in njihovimi mentoricami je bilo v četrtek, 8. 6. 2023. Gostitelj je povedal, da je izjemno ponosen in vesel, da je letos prejemnikov priznanj toliko. Dodal je, da zbornica še nikoli ni bila tako polna, kar priča o velikem uspehu, ki ga učenci dosegli. Izpostavil je, da iskreno čestita vsem prejemnikom posamičnih priznanj, ki so se letos še posebej potrudili, saj so se merila za prejem zlatega priznanja na državni ravni zaostrila. Posebej pa je pohvali vse učence, ki so prejeli skupinsko priznanje. Velika številka teh skupin kaže tudi na to, da se čas, ko smo morali biti ločeni od drugih, zaključuje in se spet kaže moč sodelovanja. Najlepše se je zahvalil tudi vsem mentoricam, ki so verjele v učence in jih spodbujale k doseganju tako izjemnih dosežkov.

Ravnatelj je vsakemu izmed nagrajencev posebej čestital in jih razveselil, da jim je župan Ivan Meglič za nagrado namenil izlet v Gardaland, mentorice pa so prejele knjižno nagrado.

Posamična zlata priznanja v tem šolskem letu 2022/23 so prejeli:

Oskar Šavs,7. b, zlato priznanje in 5. mesto v državi na tekmovanju Bober (Danica Mati Djuraki)

Maša Kavčič Rozman,8. a, zlato priznanje in 2. mesto na Veseli šoli (Daša Ganna Mahmoud),

Tilka Hutter, 8. a, zlato priznanje iz znanja geografije (Daša Ganna Mahmoud)

Karolina Jere, 8. b, zlato priznanje za Cankarjevo priznanje (Maja Bajd)

Zala Uranič, 8. b , zlato priznanje za Cankarjevo priznanje in 4. mesto v državi (Maja Bajd)

Eva Eržen, 9. b, zlato Proteusovo priznanje (mag. Špela Eržen)

Blaža Pajntar, 9. c, zlato Proteusovo priznanje (mag. Špela Eržen)

Skupinski priznanji so prejeli učenci, ki so se udeležili festivala Turizmu pomaga lastna glava, in sicer dvakratno zlato priznanje – za projektno nalogo in za najboljšo stojnico. Sodelovali so: Pia Prevodnik, Tilka Hutter, Judita Kosec, Taja Ovsenik Eržen, Maša Kavčič Rozman, 8. a; Tjaša Kuzmič, Nina Leben, 9. c, Brina Kovačevič, 8. c, Lina Rakovec, Emilija Koštrun, Veronika Žepič, Žiga Ovsenek, Zala Povše, Todor Gicić Zindović, 7. a; Loti Gantar, Neva Renko, Patrik Arsovski, Aleksej Arsovski, Žiga Korenčan, Tia Kocjan, 7. c; Urša Kuzmič, 6. b, Valentina Radakovič, 6. b (Daša Ganna Mahmoud).

Zlato priznanje z odliko so prejele pevke Mladinskega pevskega zbora: Tija Grašič, Angelika Kobe, Eva Mateja Pikelj, 7. a, Maša Hažić, 7. b, Nika Klančar, Sara Tanšek, Eva Vrtač, Katjuša Zupin Muzik, Nina Jarc, 7. c, Elizabeta Plut, 8. b, Manca Širca, Eva Eržen, 9. b, Julija Jelenc, Neža Jelenc, Uršula Jelenc, Pavla Poklukar. (mentorici Jana Lamberšek Starbek, Klara Maljuga)

Zlato priznanje in 6. mesto v državi na tekmovanju iz angleščine so dosegle Emilija Koštrun, Lina Rakovec in Veronika Žepič iz 7. a, in sicer za svoj kratki film z naslovom Life Unplugged: Travel Back in Time. (mentorica Katja Marenk)

Zlato priznanje so prejele pevke ljudskih pesmi Naklanske ropotule, in sicer: Julija Jelenc, Neža Jelenc, Uršula Jelenc, Žana Lunar, Pavla Poklukar in Eva Eržen iz 9. b. (mag. Špela Eržen, Klara Maljuga)

Zlato priznanje so prejeli folklorniki starejše otroške folklorne skupine Podkuca, in sicer Julija Jelenc, Neža Jelenc, Uršula Jelenc, Pavla Poklukar, Eva Eržen in Estera Perko, 9. b, Rebeka Zupan, 9. c, Sara Dežman, 8. c, Elizabeta Plut, Manca Širca, Toni Porenta, 8. b, Neža Zupan, 7. b, Urša Kuzmič, 6. b. (mag. Špela Eržen)

Zlato priznanje za raziskovalno nalogo iz zgodovine: Blaža Pajntar, 9. c, Eva Eržen, Pavla Poklukar, 9. b (mag. Marjeta Šifrer, Anja Košnik)

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost