Prvošolci pri lovcih

l

5. junija, 2023

Prvošolci smo sončni torek, 30. maja, izkoristili za sprehod v Udin boršt, kjer nas je že na začetku gozda pričakal prijazni lovec Anton Markič. Odpeljal nas je do gozdne jase v Želinu, na poti pa smo se ustavili še pri drugem želinskem ribniku, za katerega skrbijo lovci. Tam smo prisluhnili regljanju mladih žabic in ujeli še nekaj drugih zanimivih oglašanj skritih živali.

Na gozdni jasi pri lovski brunarici nas je pričakal še drugi lovec, ki nas je poklical kar z lovskim rogom. Izvedeli smo veliko zanimivega o nalogah lovcev ter opazovali gozne živali, ki so nas tokrat pričakale kar na drevesih.

Že precej lačni in prijetno utrujeni smo se prepustili razvajanju – lovca sta nam pripravila pravi piknik z odejami, da smo si lahko odpočili, pa tudi odžejali smo se z ledenim čajem in posladkali z napolitankami.

Hvala lovcema za prijazen sprejem, postrežbo in zanimivo doživetje.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost