Šestošolci med rastlinami in živalmi

l

18. maja, 2023

Na naravoslovnem dnevu v sredo, 17. 5. 2023, smo pri naravoslovju prebrali list, za kaj vse uporabljamo rastline. Po tem smo naredili miselni vzorec rastlin.

Nato smo šli v tehniko, kjer nam je učiteljica razdelila delovni list, ki smo ga rešili in z učiteljico pregledali. 3. uro smo odšli iz tehnike nazaj v naravoslovje, kjer nam je učiteljica pokazala živali. In to ne navadnih – ena kletka je bila polna strupenih živali, druga pa je imela samo ščurke.

Zatem smo se odpravili na kmetijo Poličar, ki stoji v kraju Polica. Tam so nam najprej pokazali, kje in kako predelajo mleko v skuto in jogurt. Po tem so nam pokazali še, kje shranjujejo jajca in krompir, ki ga pridelajo na enem hektarju zemlje. Za tem so nam pokazali kokoši in delovne stroje. Za konec pa še krave in trgovino, v kateri prodajajo domače izdelke.

Moj najljubši del je bil, ko so nas pogostili z domačim sirom in salamo, za posladek pa z jogurtom in čokoladnimi kroglicami. Lahko si vzel še skuto z prelivom. Nato smo se odpravili nazaj do šole oz. doma.

Iris Kovačevič in Alex Štritof, 6. b

Zadnja obvestila:

Hej, Bled, prekrasen si!

Hej, Bled, prekrasen si!

Drugošolci centralne šole smo imeli zaključno ekskurzijo na Bled in v Lesce. V regatnem centru smo...

Dostopnost