Uradni rezultati državnega tekmovanja iz angleščine za 7. razred

l

2. maja, 2023

Znani so uradni rezultati državnega tekmovanja iz angleščine za 7. razred. Nanj so se uvrstile tri skupine sedmošolcev. Tekmovalci so morali posneti kratek film na temo, kakšne bi bile prednosti življenja brez pametnih telefonov, tablic, računalnikov, kako se ponovno naučiti komunicirati »face to face«, kako koristno in učinkovito preživljati prosti čas brez elektronskih naprav.

Emilija Koštrun, Lina Rakovec in Veronika Žepič iz 7.a so s svojim kratkim filmom z naslovom Life Unplugged: Travel Back in Time dosegle odlično 6. mesto v državi in prejele zlato priznanje. Skupina deklet iz 7. c, ki so jo sestavljale Nina Jarc, Eva Jošt, Tia Kocjan, Neva Renko in Zala Škrjanc, pa so s svojim filmom Friends are better than wi-fi osvojile bronasto priznanje.

Oba nagrajena filma si lahko pogledate na priloženih povezavah.

Travel Back in Time

Friends are better than wi-fi

Vsem nagrajenkam pa iskreno čestitava za njihov uspeh.

Katja Marenk in mag. Vera Stoilov Spasova

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost