Vodenje po razstavi Življenje v nemških koncentracijskih taboriščih

l

15. februarja, 2023

V januarju smo na naši šoli gostili potujočo razstavo Življenje v nemških koncentracijskih taboriščih, ki so jo pripravili v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

Nekaj devetošolcev se nas je pripravilo na vodenje po razstavi. Pripravili pa smo tudi kratek program ob odprtju razstave.

Po odprtju razstave, smo imeli devetošolci en teden časa, da smo se pripravili na vodenje 7., 8. in 9. razredov. Jakob in Matija sta razstavo predstavila 9. a, Urša in Pia 9. b, Erazem in Ula pa 9. c razredu. 8. razredom pa so predstavili Julija Plut in Estera, Vid in Jelena ter Julija Jošt in Tjaša. V 7. razredih pa smo predstavili razstavo po štirje učenci skupaj.

Delo vodnika nam je bilo vsem zelo všeč in hkrati manjši izziv. Upam, da smo učence dobro vodili in da so se naučili nekaj novega iz našega vodenja. Biti vodič pa nam je bila prijetna nova izkušnja.

Vtise učencev, ki so vodili po razstavi, si lahko preberete v priponki.

Urša Jelenc

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost