Četrtošolci pri likovni umetnosti na snegu

l

20. januarja, 2023

Danes smo za likovno odšli ven na sneg. Gradili smo obzidja, gradove, igluje in snežake. Iz snega, seveda. Mi smo gradili obzidje. Na vsaki strani sta bila snežak in shramba za kepe. Všeč mi je bilo, ker smo se zabavali. (Andrej)

Razdelili smo se v skupine. Vsak je imel svoje delo. Delal sem kepe za snežaka. Luka mi je pomagal valjati kepe, ker so bile velike. Jan je šel po storže in kepe za zid, ki ga je delal Andrej. Naš končni izdelek sta bila dva snežaka in zid. (Nikša)

Delali smo bunker. Gradil sem z Oskarjem, Manuelom in Matevžem. Zelo smo se zabavali, saj nam je bila ta likovna zelo všeč. Izkopali smo velik bunker. Vsi so si pomagali, poleg tega pa smo še sodelovali. Pomagali smo tudi drugim. (Rok)

Na snegu smo delali iglu. Zabavali smo se. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali okno na vrhu igluja. Naredili smo tudi dolg tobogan. Rok je naredil tako veliko luknjo, da je lahko splezal vanjo. (Manuel)

S Krištofom in Nikom smo delali trdnjavo, ki je imela obliko kroga. Krištof je večinoma prinašal sneg, midva z Nikom pa sva gradila. Ob koncu sta se nam pridružila še Nace in Erazem. To je bila najboljša likovna umetnost, kar sem jih doživel. (Lenart)

Danes sem bil s prijatelji na snegu. Naredili smo dva snežaka in obrambni jarek. Sneg so nosili Luka, Nace in Nikša. Luka je nosil kepe za snežaka in jarek. (Jan)

Likovna mi je bila všeč, ker:

  • smo bili zunaj in notri,
  • sem se družil s prijatelji,
  • sem vedno delal kaj zabavnega,
  • smo delali snežaka,
  • sem menjal stvari za stvari,
  • smo kopali jarke,
  • sem gledal izdelke drugih,
  • sem se naučil, kaj vse potrebujem za snežaka. (Nace)

V skupini smo delale iglu, zelo smo se zabavale. Metala sem kepe drugim, ki so jih ujele in iz njih gradile zid. Po hribu smo se spuščale kot po toboganu. Všeč mi je bilo tudi zato, ker smo sodelovale. (Lina)

Najprej smo se v razredu pogovorili o pravilih. Nato smo se oblekli in odšli ven na sneg. Z Lino sva hoteli narediti sneženega konja, ampak potem je postala sitna in sem odšla stran. Videla sem Brino, Tinkaro in Lucijo. Pridružila sem se jim in skupaj smo začele delati obzidje. Vmes je Brina odšla k zobozdravniku in smo delale same. Vendar nam je vseeno uspelo. Ko smo prišli noter, sva se z Lino pobotali. (Živa)

Danes smo imeli likovno na snegu. Razdelili smo se v skupine. V naši smo bile Mia, Lia, Eva I., Manca in jaz. Potem se nam je pridružila še Lina. Naredile smo iglu. Zmanjkalo nam je čisto malo časa, a smo se zelo zabavale. Med glavnim odmorom bomo nadaljevale. (Eva S.)

Na snegu sem se zelo zabaval. Delal sem zid s prijateljema Anžetom in Joštom. Ko smo ga naredili, smo se začeli kepati. Nato smo se začeli po trebuhu voziti po hribu. (Matic)

Zelo mi je bilo všeč, ko sem lahko pomagal in se tudi zabaval. Ko smo gradili, je bilo dobro, ker smo se tudi kepali in hecali. Gradili smo zid iz snega. Potem se šli kepat. Vrgel sem se v sneg, to smo se vsi iz skupine. Ko je bilo konec, sem hotel, da učiteljica podaljša uro. Komaj čakam, da bo spet četrtek, da bomo spet lahko šli ven. (Matej)

Zelo mi je bilo všeč, ko smo se valjali po hribčku. Jaz sem ustvarjala zid, potem pa mi je Maks po nesreči stopil nanj, a škoda na srečo ni bila velika, zato sem lahko hitro popravila. Potem mi je prijateljica Mia pomagala in zid se je takoj povečal. Nato sva se še enkrat spustili po hribu in nato smo odšli notri. Ta dan mi je bil zelo všeč. (Lili)

Ko smo bili zunaj na snegu, mi je bilo zelo všeč. Ni mi bilo všeč, ker je bilo premalo časa. S prijatelji smo se kepali, mavžali in skakali v sneg. Hoteli smo narediti iglu, snežaka in obzidje za kepanje. V skupini smo bili jaz, David, Maks, Mark, Lana, Mana in Mia. Imeli smo se zelo dobro. (Lan)

Na snegu mi je bilo najbolj všeč, ko smo delali obzidje. Kepe smo zelo težko kotalili. Pridružil se nam je Maks in nekoliko je bilo lažje. Ko smo naredili obzidje, smo se še malo kepali. Napadli smo sosednji grad, nič nismo porušili. Upam, da se bo ta dan še kdaj ponovil. (Anže)

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo se kepali in metali v sneg. Ni mi bilo všeč, ko smo gradili obzidje. Všeč mi je bilo tudi, da smo bili po skupinah s prijatelji. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se spuščali po hribu. (Lenart)

Bilo je zelo zabavno, čeprav sem bil moker. Če bi ocenjeval, bi dal čisto desetko. Zraven so padale drobne snežinke. To je potekalo prvi dve uri, ampak meni se je zdelo samo eno uro. (Matevž)

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost