Skupno pisanje pisem

l

23. novembra, 2022

Prva pisma so že napisana!

Pred začetkom pouka je v šolski jedilnici potekalo pisanje pisem za akcijo Pismo za lepši dan. Zbralo se je nekaj učencev in celo kakšen učitelj.

Pisali smo o različnih stvareh. O tem, kaj imamo radi in kdo smo. O tem, kako nam naš kuža nagaja in katero besedo že zna naš papagaj. O tem, kam hodimo na morje in kateri hribi so nam najljubši. O tem, kako se najhitreje naučiti poštevanko in kako brez treme opraviti govorni nastop. Pisali smo o tem, kako smo zgradili grad iz rjuh v dnevni sobi in kako nam je dež podrl grad v pesku. O tem, kako smo iz jesenskih listov izdelali čudovit šopek za babico in o tem, kako smo ji pomagali pri peki piškotov.

Pisali smo o tebi in meni ljubih rečeh in upamo, da bodo naše dogodivščine in mladost razveselile tudi starejše in osamljene, katerim so naša pisma namenjena.

Na naši šoli jih bomo zbirali do ponedeljka, 28. 11., potem pa bodo poslana naprej. Če so vas zasrbeli prsti in bi tudi vi radi kaj lepega povedali, brž napišite pisemce in ga oddajte v nabiralnik v šolski jedilnici.

Lahko pa se nam pridružite še v četrtek, 24. 11., ob 7.30 v šolski jedilnici, kjer bomo še drugič skupaj pisali pisma.

Vse dobro, vaši pisci.

P. S.: Akcijo organizira YoungCaritas. Za več informacij lahko obiščete njihovo spletno stran: https://youngcaritas.si/pismo-za-lepsi-dan/

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost