Trije dnevi dejavnosti v 6. razredu

l

7. oktobra, 2022

V tem in naslednjem tednu imamo šestošolci kar nekaj dnevov dejavnosti: kulturni dan, sistematski pregled in pohodniški športni dan.

V četrtek, 6. 10. 2022, so učenci 6. b obiskali računalniško učilnico in izvedli dejavnosti v okviru kulturnega dneva računalniško opismenjevanje. Naučili so se pisanja po nareku in urejanja besedil. Prijavili so se v e-pošto in napisali uradni dopis s priponko. Vstopili so v spletno učilnico in oddali nalogo v njej. Za konec pa so se lotili tudi izdelovanja prosojnic v programu PowerPoint.

Na ta isti dan so šli učenci 6. a na sistematski pregled, učenci 6. c pa so se podali na pohod do lovske koče.

Izlet do koče je bil zelo zabaven, saj so učenci med hojo nabirali kostanj in gobe. Od lovske koče so nadaljevali pot do Okroglega in od tod nazaj v Naklo. Zagotovo bo vsaj kdo od njih ta izlet ponovil s svojo družino.

V prihodnjem tednu bodo dejavnosti zamenjali.

Sofia Ličen Laznik in Urša Kuzmič, 6. b, Enej Klavčič, Lovro Slapar in Ema Stanković, 6. c

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost