Ravnatelj je sprejel dobitnike zlatih priznanj

l

20. junija, 2022

Vse dobitnike zlatih posamičnih in skupinskih priznanj ter njihove mentorje in mentorice je tudi letos na dveh krajših pogostitvah sprejel ravnatelj. Ob priložnosti jim je čestital za izjemen dosežek in se jim zahvalil, da so dobro ime šole ponesli tudi širše. Poudaril je, da imajo pri tem uspehu izjemno vlogo mentorji in mentorice, saj brez njihove moči učenci ne bi mogli priti tako daleč. Zaželel jim je tako uspešno delo še naprej.

Posamična zlata priznanja v tem šolskem letu 2021/22 so prejeli:

Emilija Koštrun, 6. a, zlato priznanje iz Vesele šole (Petra Jelenc)

Oskar Šavs, 6. b, zlato priznanje na tekmovanju Bober (Marko Ribič)

Karolina Jere, 7. b, zlato priznanje iz logike (Tihana Smolej)

Elizabeta Plut, 7. b, zlato priznanje iz logike (Tihana Smolej), zlato Vegovo priznanje (Petra Peternel)

Neža Šparovec, 7. c, 2. mesto na državnem tekmovanju v veleslalomu (Gregor Jeras)

Sara Frelih, 9. c, zlato priznanje iz logike (Tihana Smolej), zlato Proteusovo priznanje (mag. Špela Eržen),

Eva Eržen, 8. b, zlato Proteusovo priznanje in 3. mesto v državi ter povabilo na mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado (mag. Špela Eržen),

Julija Plut, 8. b, zlato priznanje iz Vesele šole in 2. mesto v državi (Daša Ganna Mahmoud), zlato priznanje na Ekokvizu in 1. mesto v državi (Daša Ganna Mahmoud), zlato Cankarjevo priznanje (Jasna Zupan), zlato priznanje iz znanja zgodovine (mag. Marjeta Šifrer), zlato Preglovo priznanje (Nataša Černilec), 2. mesto na državnem tekmovanju iz atletike – tek na 300 metrov

Nina Antolič, 9. b, zlato Cankarjevo priznanje (Jasna Zupan), zlato priznanje iz znanja angleščine (mag. Vera Stoilov Spasova), zlato priznanje za raziskovalno nalogo iz zgodovine (mag. Marjeta Šifrer)

Ajda Navršnik, 9. b, zlato priznanje za raziskovalno nalogo iz zgodovine (mag. Marjeta Šifrer)

Jošt Purgar, 8. a, zlato priznanje za raziskovalno nalogo iz zgodovine (mag. Marjeta Šifrer)

Skupinski priznanji so prejeli učenci, ki so se udeležili festivala Turizmu pomaga lastna glava, in sicer dvakratno zlato priznanje – za projektno nalogo in za predstavitev na stojnici. Učenke so: Nina Antolič, Ajda Navršnik, Kaja Bizjak Savovič, Lara Dragoljič, Ajda Drinovec, Nina Leben, Tjaša Kuzmič, Maša Rozman Kavčič, Tilka Hutter, Pia Prevodnik, Taja Ovsenik Eržen, Tia Kocjan, Brina Kovačevič, Emilija Koštrun, Veronika Žepič, Nina Jarc, Neva Renko, Lina Rakovec, Loti Gantar (Daša Ganna Mahmoud).

Zlato priznanje za odrsko postavitev Ljudski plesi so še “in” je prejela starejša otroška folklorne skupine Podkuca. Folklorniki so: Neža Zupan, Elizabeta Plut, Katja Marinšek, Manca Širca, Toni Porenta, Sara Dežman, Eva Eržen, Neža Jelenc, Julija in Uršula Jelenc, Estera Perko, Pavla Poklukar, Rebeka Zupan,  Blaž Gradišnik, Justin Legat (mag. Špela Eržen).

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost