Dobili zmagovalca natečaja za novo skirojnico

l

8. oktobra, 2021

Na šolski natečaj za zasnovo skirojnice je prišlo 30 idejnih rešitev, ki so izkazovale veliko mero domišljije, praktičnost in izvedljivost, kar nas zelo veseli. Komisija v sestavi Petra Korenjak Marčun, Katja Lang, Dimitrij Banda in mag. Tatjana Lotrič Komac se je odločila, da bo poleg glavne nagrade podelila še manjše nagrade za 8 idejnih rešitev. Prepričani smo, da bomo z nagrajeno idejno rešitvijo dobili prelepo novo skirojnico.
Pohvale in ključavnice so prejeli:Posebno pohvalo za celostno predstavitev problema in podajanje različnih rešitev prejme Ela Zupin iz. 4. a.
Posebno nagrado za razmišljanje o visokotehnoloških rešitvah prejme Zoja Šumrada iz 4. b.
Posebno nagrado na najinovativnejšo, a hkrati težje izvedljivo idejo, prejmeta Andraž Aljančič in Ismail Tairoski iz 4. p.
Posebno nagrado za celostno rešitev, ki vključuje tudi geslo Tu moj skiro počakal me bo, prejme Eva Vrtač iz 1. d.
Posebno nagrado za samostojno delo, priloženo maketo ter preprosto in razumljivo razlago svoje ideje prejme Andraž Novinec iz 2. a.
Posebno nagrado za idejo skirojnice in predstavitev z maketo prejmejo Janez Poklukar iz 9. b, Ana Markič iz 7. a in Jožef Poklukar iz 8. b.
Glavno nagrado prejme idejna rešitev Gašperja Jošta iz. 7. b.
Obrazložitev: Avtor je sistematično in analitično pristopil k iskanju rešitev. Podal je primere različnih že obstoječih rešitev skirojnice, izmeril predviden prostor zanjo, ga optimalno izkoristil in umestil 52 skirojev. Predvidel je preprost način zaklepanja in podaljšal obstoječo streho na kolesarnici. Svojo rešitev je podal na jasen, pregleden in razumljiv način. Vidna je jasna rešitev problema, ki je lahko zgled drugim, ko iščejo rešitve. Avtor je v svojo idejo umestil tudi geslo in znak, in sicer Pr’ skirc, s čimer je poskrbel tudi za celostno grafično podobo.


Gašperjev predlog si lahko ogledate tudi v priponki.

Ostali projekti:

Erasmus+

Erasmus+

  KA2 Potovanje v "Zeleno Evropo"       

Različni smo

Različni smo

Vsi, ki obiskujemo šolo, smo si med seboj različni. Razlikujemo se na...

Dostopnost