Tradicionalni slovenski zajtrk

l

21. julija, 2021

Tako kot druge slovenske šole smo tudi pri nas v petek, 21. novembra, zaužili slovenski tradicionalni zajtrk.

Ta dan smo imeli učenci od 1. do 9. razreda naravoslovni dan, ki se je začel s tipičnimi slovenskimi pridelki in izdelki, primernimi za zajtrk: polnozrnati kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Vsi omenjeni izdelki so prišli iz rok lokalnih pridelovalcev domače hrane.

Po zajtrku smo učenci predmetne stopnje pod nadzorom dijakov Srednje gostinske in turistične šole Radovljica izdelovali presne kroglice, učenci razredne stopnje pa so imeli sprva različne delavnice na temo hrane, naposled pa so pripravili tudi okusen jabolčni zavitek.

Sledile so predstavitve lokalnih pridelovalcev hrane, zato smo se učenci sprehodili od stojnice do stojnice ter poskusili, kaj vse lahko dobimo v svoji bližnji okolici: sadje, zelenjavo, kislo zelje in repo, domač kruh, mleko in mlečne izdelke, jajca, jabolčni sok, piškote idr. Vse navedeno smo lahko tudi poskusili, tako da smo bili po degustacijah kar prijetno siti. Prav zato je bilo kar prav, da smo se za zaključek naravoslovnega dneva podali še na krajši sprehod čez Cegelnico do Želina, pri katerem smo opravili tudi nekaj razteznih vaj.

Lara Grajzar, 7. a

Foto: Manca Balantič, Nuša Debenec, Eva Gros, Manca Marčun, 7. a

Ostali projekti:

Erasmus+

Erasmus+

  KA2 Potovanje v "Zeleno Evropo"       

Različni smo

Različni smo

Vsi, ki obiskujemo šolo, smo si med seboj različni. Razlikujemo se na...

Dostopnost