Prvi teden uspešno zaključen

l

13. septembra, 2023

Prvi teden v vrtcu je bil uspešno zaključen. Med tem tednom smo izvajali različne dejavnosti, ki so pomagale otrokom pri prilagajanju na novo okolje in vzpostavitvi prvih stikov med seboj ter z vzgojitelji.

Otroci so se v prvem tednu vrtca udeležili različnih iger spoznavanja. Med najbolj priljubljenimi je bila igra “Ime, ime, kako ti je ime?”, kjer so otroci predstavili svoje ime in ploskali na vsak zlog. Ta igra jim je pomagala pri spoznavanju imen in obrazov sovrstnikov.

Poleg tega smo v prvem tednu seznanili otroke s pravili in pričakovanji v vrtcu. Skupaj smo razpravljali o tem, kako se obnašati v skupini, kako ravnati s skupnimi igračami ter kako se oblačiti in obuvati. Otroci so hitro razumeli pomembnost spoštovanja pravil.

Vzgojitelji so otrokom tudi omogočili ogled vseh prostorov vrtca. Otrokom so pokazali igralnice, jedilnico, sanitarije in druge pomembne prostore. S tem ogledom so si otroci lažje predstavljali, kje se kaj nahaja, kar je pripomoglo k njihovemu boljšemu razumevanju in udobju v novem okolju.

Prvi teden v vrtcu je bil tudi čas za srečanje med starši in vzgojitelji. Starši so imeli priložnost spoznati vzgojitelje in se seznaniti s potekom dneva ter morebitnimi posebnimi potrebami svojega otroka.

Otroci so se med prvim tednom vrtca postopoma prilagajali novi rutini, vključno z urnikom, ki je vključeval igro, učenje, obroke in počitek. Skozi ta teden smo opazovali napredek in se veselimo nadaljnjega sodelovanja z otroki ter njihovim razvojem v vrtcu.

Matjaž Zupin Muzik

Zadnji dogodki:

JURI MURI V AFRIKI pleše

JURI MURI V AFRIKI pleše

Tone Pavček, Ivana Djilas JURI MURI V AFRIKI pleše Glasbena predstava, Plesna predstava | Plesni...

ZBIRAMO ZA ZAVETIŠČE

ZBIRAMO ZA ZAVETIŠČE

Dragi starši, otroci in zaposleni vrtca Mlinček! Tudi letošnja akcija "Zbiramo za zavetišče," je...

Obisk reševalca

Obisk reševalca

V sredo, 20.3.2024 nas je v vrtcu Jelka obiskal reševalec. Razkazal nam je reševalno vozilo,...

Dostopnost