jedilnik
Odjava šolske malice in kosila: 277 01 27 (Jana Podjed), e-pošta prehrana@os-naklo.si ali preko eAsistenta.
Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se ga odjavi do 8.00 istega dne.
JEDILNIK ZA MESEC MAJ
Kaj bomo jedli od 6. do 10. maja 2024?
DATUM | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PONEDELJEK 6.5. |
KROMPIRJEV KRUH (1) TUNIN NAMAZ (4,7) REZINA KUMARE ZELIŠČNI ČAJ Z LIMONO |
BISTRA JUHA S FRITATI (9) POLNOZRNATI PERESNIKI (1,3) BOLONEZ OMAKA (1) ZELJNATA SOLATA S KORENČKOM |
POLNOZRNATA ŠTRUČKA (1) ANANAS |
TOREK 7.5. |
KORUZNI KRUH (1) MALININA MARMELADA (12) KISLA SMETANA (7) PLANINSKI ČAJ |
BROKOLIJEVA JUHA (7) PEČENO PIŠČANČJE BEDRO (IK) KUS KUS Z ZELENJAVO ZELENA SOLATA Z BUČNIM OLJEM |
FRANCOSKI ROGLJIČEK BREZ NADEVA (1,7) |
SREDA 8.5. |
MLEČNI RIŽ (1,7) LEŠNIKOV POSIP (8)
SHEMA SADJA: JAGODE |
SVINJSKA PEČENKA PEČEN MLADI KROMPIR MASLENA ZELENJAVA (CVETAČA, BROKOLI. KORENJE) |
BANANA RIŽEVI VAFLJI (7,12)
|
ČETRTEK 9.5. |
AJDOV KRUH (1) PIŠČANČJA PRSA ZELENA PAPRIKA OTROŠKI ČAJ |
MINEŠTRA IZ ČIČERIKE IN PURANJEGA MESA (1,9) MUFFIN S SADJEM (1,3,7) |
PARADIŽNIK POLIČARJEV MLADI SIR (7)
|
PETEK Brezmesni dan |
MAKOVA ŠTRUČKA Z MANJ SOLI (1,3,7) SUHE BRUSNICE (12) JOGURT (7) |
KOLERABINA JUHA S POPEČENIMI KRUHOVIMI KOCKAMI (1,9) KREMNA RIŽOTA S ŠPARGLJI (7) RDEČA PESA |
POLNOZRNATI GRISINI (1) JABOLKO
|
Kaj bomo jedli od 13. do 17. maja 2024?
DATUM | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PONEDELJEK 13.5. |
AJDOVA ŠTRUČKA (1) SIRNI KROŽNIK (7) KISLE KUMARICE BEZGOV SOK |
KOSTNA JUHA Z RINČICAMI (1,3) PIŠČANEC V VRTNARSKI OMAKI POLENTA ZELENA SOLATA S KORUZO |
SADNA SKUTA IK |
TOREK 14.5. |
PIRIN MEŠANI KRUH(1) SIRNO ZELIŠČNI NAMAZ (7) OLIVE (/) NESLADKANI ČAJ |
KORENČKOVA JUHA Z VLIVANCI (1,3) ČEVAPČIČI (1,7) KROMPIRJEVA SOLATA S POROM
|
BANANA |
SREDA 15.5. |
PŠENIČNI ZDROB NA MLEKU (1,7) ZLATE ROZINE (12)
|
LEČINA ENOLONČNICA S KLOBASO Z MANJ SOLI (9) ČRNI KRUH (1) SLADOLED V LONČKU (7)
|
PREPEČENEC (1) ČEŠNJEV PARADIŽNIK |
ČETRTEK 16.5. |
GRAHAM KRUH (1) PAŠTETA (7) KOLOBARJI KORENJA BEZGOV ČAJ |
POROVA JUHA (1) FILE MORSKEGA LISTA PO DUNAJSKO (1,3,4) MASLENI RIŽ (7) PARADIŽNIKOVA SOLATA BUČNIM OLJEM
|
KORUZNI VAFLJI (7,11) BELO GROZDJE |
PETEK Brezmesni dan |
PISANI KRUH (1) POLIČARJEVO MASLO (7) MED HRUŠKA |
PREŽGANKA (1, 3) ZELENJAVNA TESTENINSKA ZLOŽENKA (1,3,7) RDEČA PESA |
POLNOZRNAT KRUH (1) SUHE MARELICE (12)
|
Kaj bomo jedli od 20. do 24. maja 2024?
DATUM |
MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PONEDELJEK 20.5. |
ZRNAT KRUH Z MANJ SOLI (1) SKUŠA V OLJU (4) REZINA RDEČE PAPRIKE OTROŠKI ČAJ |
CVETAČNA JUHA Z JUŠNIMI KROGLICAMI (1) AJDOVA KAŠA Z ZELENJAVO IN PIŠČANČJIM MESOM ZELJNATA SOLATA S KORUZO |
ANANAS |
TOREK 21.5. |
GRAHAM KRUH (1) JAJČNI NAMAZ (3,7) ČEŠNJEV PARADIŽNIK SADNI ČAJ Z LIMONO |
KOSTNA JUHA (9) GOVEJI ZREZEK V NARAVNI OMAKI (1) RIZI BIZI ZELENA SOLATA Z OLIVNIM OLJEM |
PIŠKOTI OTROŠKO VESELJE (1,3,7,11) JAGODE
|
SREDA 22.5. |
KORUZNI KOSMIČI MLEKO (7) SADJE |
KOLERABINA JUHA Z REZANCI (1) PIŠČANČJA NABODALA PIRE KROMPIR ŠPINAČNA OMAKA (1,7) |
KOLOBARJI KORENJA OVSENA BOMBETKA (1) |
ČETRTEK 23.5. |
POLBELI KRUH (1) KUHAN PRŠUT KISLA KUMARICA NESLADKANI SADNI ČAJ |
KREMNO ŠPARGLJEVA JUHA (9) MESNI KANELONI (1,3,7) TESTENINSKA SOLATA Z ZELENJAVO (1) |
POLNOZRNATI GRISINI (1) NAVADNI JOGURT (7)
|
PETEK Brezmesni dan |
POLNOZRNAT ROGLJIČ (1) GROZDJE
SHEMA MLEKA (7) |
JEŠPRENČKOVA JUHA (7) PALAČINKE S SKUTO (1,3,7) SADNA KAŠA |
PREPEČENEC (1) JABOLKO |
Kaj bomo jedli od 27. do 31. maja 2024?
DATUM |
MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PONEDELJEK 27.5. |
BIO OVSENI KRUH (1) ABC NAMAZ (7) BEZGOV ČAJ |
PIŠČANČJI PAPRIKAŠ (1,7) PIRINI SVALJKI (1,3,12) ZELENA SOLATA Z JAJCI (3) |
BANANA |
TOREK 28.5. |
POLBEL KRUH (1) MORTADELA RDEČA PAPRIKA BEZGOV SOK |
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1,3,9) ŠTEFANI PEČENKA (1,3) PRAŽEN KROMPIR (7) RDEČA PESA |
PISANI KRUH (1) SADNI KEFIR (7) |
SREDA 29.5. |
OVSENI IN PIRINI KOSMIČI NA MLEKU (7) ČOKOLADNI POSIP (8)
|
TELEČJA RIŽOTA NARIBAN SIR (7) KUMARE V SOLATI Z ZELJEM |
ZELENJAVNI KROŽNIK (PAPRIKA, PARADIŽNIK) POLBEL KRUH (1)
|
ČETRTEK 30.5. |
ČRNI KRUH (1) MESNO ZELENJAVNI NAMAZ (7) REZINA PARADIŽNIKA MALININ SOK |
POROVA JUHA Z ZDROBOM (1) NOVOZELANDSKI REPAK V HRUSTLJAVI SKORJICI (1,3,4) BULGUR Z ZELENJAVO KITAJSKO ZELJE S RDEČIM FIŽOLOM |
MLEČNI ROGLJIČ (1,7) BELO GROZDJE |
PETEK Brezmesni dan |
POLNOZRNAT KRUH (1) SIRNI KROŽNIK (7) POPEČENI ŠPARGLJI BEZGOV ČAJ Z LIMONO |
FIŽOLOVA JUHA S PERESNIKI (9) GRAHAM KRUH (1) MARMORNI KOLAČ (1,3,7)
|
PIRINO PECIVO (1) MARELICE |
LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla / živila lokalnih pridelovalcev.
Izbrana kakovost je označena s kratico (IK). Shema šolskega sadja in zelenjave s: SHEMA SADJA.
V kuhinji šole, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh
Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.
OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH
(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.
Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra