Tradicionalni slovenski zajtrk

l

21. julija, 2021

Tudi v tem šolskem letu bomo sodelovali v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane in ga izvedemo tretji petek v novembru. Ta dan bomo poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja ter pomena zajtrkovanja. Vse sestavine za zajtrk, ki ga sestavljajo črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko, bodo iz lokalnega okolja, to pomeni iz naše občine.

Cilj projekta je vplivati na izboljšanje odnosa do hrane, njene pridelave, varovanje okolja in zdravja ljudi. Sredstva za izvedbo zagotovi ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.  Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Spletna stran projekta: Tradicionalni slovenski zajtrk

Ostali projekti

Labirint spoznavanja

Labirint spoznavanja

 Labirint spoznavanjaV Labirint spoznavanja vstopamo že šesto šolsko leto. Naš cilj je še naprej s...

Shema šolskega sadja

Shema šolskega sadja

Šolska shema je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom zagotavlja dodaten obrok sadja in zelenjave...

SIO2020

SIO2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju V letu 2017 je Arnes začel...

Slovenščina na dlani

Slovenščina na dlani

Projekt Slovenščina na dlani je namenjen izdelavi interaktivnega učnega e-okolja za učenje slovenščine....

Dostopnost