OBVESTILA

Cankarjevo tekmovanje za osmo- in devetošolce

Jutri, v torek, 29. 11. 2022, ob 13.15, bo šolsko tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje za osmošolce in devetošolce. Razpored tekmovalcev bo pravočasno visel na vratih učilnic slo1 in slo2.

Želim vam veliko ustvarjalnega pisanja.

mentorica Maja Bajd

Šolsko tekmovanje v znanju zgodovine

V torek, 6. 12. 2022, bo potekalo šolsko tekmovanje v znanju zgodovine. Začetek tekmovanja je ob 13.15. Dobimo se v učilnici zgodovine.

mag. Marjeta Šifrer

TD – Predstavitev srednjih šol za devetošolce

V sredo, 30. 11. 2022 bomo na OŠ Naklo v okviru karierne orientacije za učence 9. razreda izvedli tehniški dan z naslovom Predstavitev srednjih šol. Tehniški dan bo trajal 5 šolskih ur. Devetošolci se boste vsako šolsko uro udeležili ene izmed predstavitev srednjih šol, na katere ste se prijavili.


Razpored po učilnicah in učiteljih najdete že danes na oglasni deski o karierni orientaciji, prilagam pa ga tudi v priponki.
Prvo šolsko uro boste prejeli učni list, ki ga izpolnjujete med predstavitvami. 
Želim vam, da s pomočjo tehniškega dne pridobite informacije in vtise o srednjih šolah ter da vam to pomaga pri odločitvi glede nadaljnjega šolanja.

Lepo vas lepo pozdravljam,

Teja Štefančič,
psihologinja, svetovalna služba

Ekokviz za učence od 6. od 8. razreda

Tudi letos se bo naša šola udeležila slovenskega ekoviza. Vsi, ki vas zanima varovanje okolja in pravilen odnos do narave, se lahko prijavite. Tekmovanja se lahko udeležijo učenci 6., 7. in 8.razredov. Sestaviti pa morate tričlansko ekipo. Vse podrobnosti o kvizu in literaturo ima mentorica

Čajanka za devetošolce

V sredo, 30. novembra 2022, bo po končanem tehniškem dnevu v knjižnici čajanka za devetošolce. Prebrali bomo nekaj odlomkov iz knjige Vse vem o tebi, srkali čaj in jedli piškote.

Več o dogodku:

Tekmovanje iz računalništva

V prihodnjem tednu med 14.11. in 18.11. bo potekalo tekmovanje ACM Mladi Bober za učence od 6. do 9. razreda. Tekmovanje poteka preko računalnikov, in sicer:

  • v ponedeljek, torek in v petek 5. in 6. uro,
  • v sredo 5. uro in
  • v četrtek 6. uro.

Tekmovanja se lahko udeleži vsak učenec v času, ko nima pouka. Prijavnice/soglasja za tekmovanja dobite v računalnici.

Povezava do nalog

https://tekmovanja.acm.si/?q=bober/naloge-re%C5%A1itve

Povezava do pravilnika

https://tekmovanja.acm.si/?q=bober/dokumenti

P.S. 

4., 5. in 6. razredi bodo tekmovali med uro računalništva po urniku kot ga imajo. Z njimi lahko tekmujejo tudi učenci 4., 5. in 6. razredov, ki sicer letos ne obiskujejo izbirnega predmeta Računalništvo.

Dostopnost