dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
3. triletje
 
  Bili smo na Poličarjevi kmetiji - 9. 6. 2021  
 

Raznolikost ekosistemov celinskih voda in travnikov je bil naslov naravoslovnega dne, ki smo ga v petek, 4. 6., imeli sedmošolci.

          Ob 7.30 smo se zbrali pred razredom in se nato peš odpravili do Poličarjeve kmetije, kjer nas je sprejela gospodarica. Najprej nam je razkazala Muzej mlinskih kamnov in nam pripovedovala o zadnjem mojstru, ki jih je izdeloval pri njih. Sledil je ogled kmetije: mlekarna, hlev in stroji, ki jih dnevno uporabljajo na kmetiji. Obisk smo zaključili z degustacijo sirov in skute, ki jih na Poličarjevi kmetiji naredijo sami.

          Ob vrnitvi v šolo smo naravoslovni dan nadaljevali v učilnici biologije, kjer smo s prostim očesom in z mikroskopom opazovali živali, ki živijo v mlaki: evglene, postranice, pijavke, žuželke …

          Kasneje smo se pogovarjali o konglomeratu, ki je v naših krajih pogosta kamnina in o kraških pojavih, ki so posledica pronicanja vode skozi konglomerat.

          Da pa živali ne živijo samo v vodi, gozdovih, travnikih  in v zraku, temveč tudi v jogurtu, smo se naučili 4. uro. O jogurtu smo tako izvedeli veliko novega s poslušanjem in tudi z okušanjem.

          Naš naravoslovni dan smo sklenili z mešanico slovenščine in naravoslovja. Pisali smo namreč poljubno besedilo o kroženju vode. Pri tej uri smo ugotovili, da se tudi dva na videz različna šolska predmeta lahko povežeta.   

Besedilo: Julija Plut, 7. b

Fotografije: Eva Eržen, 7. b, Ula Leskovšek, 7. c

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec