Obvestilo na načinu izvajanja pouka od 8. 11 od 15. 11. 2021

l

7. novembra, 2021

Spoštovani starši, učenke in učenci!

Seznanjam vas z najnovejšimi odloki, ki opredeljujejo način izvajanja VI dela od ponedeljka 8. 11. in od 15. 11. 2021, dalje.

Še vedno je v veljavi Sklep ministrice za izobraževanje, znanost in šport (Uradni list RS, št. 138/2021) o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v javnih zavodih na področju vzgoje in izobraževanja po modelu B.

 1. Osnovna preventivna zaščita je izpolnjevanje pogojev PCT (prebolevnost, cepljenost in testiranje).  Samotestiranje je še vedno prostovoljno za učence, starejše od 12 let. S ponedeljkom, 8. novembrom, tako velja:

Pogoja PCT ni treba izpolnjevati:

a) učencem, mlajšim od 12 let,

b) osebam, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec, 1., 2. ali 3. razred osnovne šole,

c) učencem pri prevozu z javnim potniškim prometom.

 • Od 15. novembra 2021, testiranje s testi HAG za samotestiranje opravijo vsi učenci osnovne šole, razen če izpolnjujejo pogoje prebolevnosti ali cepljenja. Testiranje se pod nadzorom strokovnega delavca opravi  trikrat tedensko v prostorih vzgojno-izobraževalnega zavoda. Na dan objavljenega testiranja učenec prinese svoj test v šolo. 

Učencu in dijaku pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec. Testi se tako kot do sedaj in pod enakimi pogoji dobijo v lekarni. 

 • V primeru pozitivnega rezultata s testom HAG za samotestiranje se učenca napoti v izolirano sobo ter obvesti njihove starše. Starši učenca odpeljejo domov in obvestijo izbranega zdravnika o pozitivnem testu.  
 • Ob sumu ali potrjenem primeru okužbe z virusom SARS-CoV-2 v vzgojno-izobraževalnem zavodu vodstvo zavoda ravna v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
 • Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Torej je od jutrišnjega dne obvezna za vse učence OŠ v vseh prostorih šole (tudi učilnicah), razen pri spodaj omenjenih izjemah. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. 

Uporaba zaščitne maske pri izvajanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti ni obvezna za: 

 1. otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
  1. vzgojitelje predšolskih otrok in pomočnike vzgojitelja pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
  1. nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah,
  1. osebe, ki izvajajo športno vadbo,
  1. učence pri pouku športa,
  1. ob upoštevanju pogoja PCT v šolski jedilnici.

V primerih, ko učenec nima zaščitne maske ali jo ne želi uporabljati, vzgojno-izobraževalni zavod ukrepa skladno s svojimi sprejetimi internimi predpisi. Učencu se zagotovi sodelovanje pri pouku tako, da je medosebna razdalja z drugim učencem najmanj 1,5 metra.

 • Ob vstopu v vzgojno izobraževalni zavod je obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki je registrirano za ta namen.
 • Srečanja s starši, roditeljski sestanki, govorilne ure bodo organizirana na daljavo. Če so potrebni osebni stiki s starši, vas povabimo na individualni pogovor z upoštevanjem PCT.

Ponovno se vam zahvaljujem za preteklo spoštovanje ukrepov in vas vljudno nagovarjam, da temu sledite tudi v prihodnje. Le z enotnim delovanjem nam bo uspelo zagotoviti šolanje vseh učencev v šoli in preprečiti karantene posameznih oddelkov. Delo na daljavo ne more biti tako uspešno kot pouk v živo, kljub maksimalnemu trudu naših učiteljev.

Bodimo zdravi.

Lep pozdrav

                                                                                                                                                 Milan Bohinec

                                                                                                                                                 ravnatelj

Zadnja obvestila:

Popoldanske govorilne ure

V četrtek, 2. 12. 2021, so popoldanske govorilne ure. Izvajamo jih v živo ob pogoju PCT. Hkrati...

Odpiramo adventni koledar!

Dragi učenci in učenke! Približuje se čarobni mesec, december. Prav zato bomo v sredo, 1. 12.,...

Dostopnost