Spoštovani starši in učenci,

na spletni strani Zavoda RS za šolstvo (https://www.zrss.si/ucilna-zidana/tekmovanja) je objavljen posodobljen koledar šolskih tekmovanj. Zaradi zgostitve se bodo letos zvrstila le v dveh stopnjah (šolska ali regijska in državna), poleg tega pa se je mnogo izvajalcev odločilo, da prvo stopnjo izvede na daljavo.

Glede na epidemiološko situacijo naj bi bila tekmovanja večinoma izvedena. V primeru poslabšanja epidemiološkega stanja se bo koledar ponovno posodobil in po potrebi podaljšal še v september 2021. S tem se želi omogočiti čim večjemu številu učencev neprecenljivo izkušnjo in poglabljanje znanja, pa tudi priložnost za izjemne dosežke, potrebne za uveljavljanje pravice do Zoisove štipendije, ki jo prinaša udeležba na tekmovanju.

Na šoli se bomo še naprej trudili tako s pripravo na tekmovanja kot z njihovo izvedbo. Svetujemo pa, da se učenci res premišljeno odločajo za udeležbo, saj bi lahko zgoščenost povzročila preveliko obremenitev. Prepričani smo namreč, da so tekmovanja priložnost za nov zagon ter da prinašajo nova znanja in izkušnje.

Kolektiv OŠ Naklo

Dostopnost